Aikido

Altijd al een krijger willen worden?

Aikido stamt oorspronkelijk af van de eeuwenoude zwaardkunst van de samoerai, de Japanse, middeleeuwse krijgsheren, die leefde volgens een strenge erecode, de Bushido. Tegenwoordig is het een dynamische en elegante krijgskunst en levenskunst geschikt voor meisjes en jongens en voor mensen van alle leeftijden. In Aikido maak je geen gebruik van spierkracht, maar probeer je door handige, vreedzame technieken de partner uit balans te brengen en vervolgens weg te werpen of te controleren. Je leert als het ware met de partner mee te bewegen in plaats van met hem te vechten.
Dit oefen je door een strategisch rollenspel, waarbij ieder om beurten 4 x de aanvaller is en 4 x degene die de techniek uitvoert. Op deze manier leer je stevig in je schoenen te staan en soepel met alle dingen in je leven om te gaan, zodat je minder last zult hebben van stress en andere vervelende zaken.

Neem eens contact op en doe eens een gratis proefles mee!
Levenskunst als gids
De metafoor van de Weg en Levenskunst Basis
Aikido als levenskunst
Voorlopig kunt u voor meer info terecht op de website van Aikido Centrum Leiden

Op 8 juli 2017 organiseren we weer de traditionele seizoensafsluiting in de Dojo aan de PC Hooftlaan 13 te Leiden. Thema van deze stage is “Aikido als levenskunst, krijgerschap voorbij de strijd”. Kijk voor de details op de website van Aikido Centrum Leiden

Zwaard demo door Pepijn en Merlin.