Beeldende Kunst

Als je je een beetje verdiept in de kunst, dan zal je er achter komen, dat het niet alleen een beetje knutselen is met verschillende manieren, maar dat de echte kunstenaars werk maken vanuit een bepaalde visie en die graag in hun werk tot uitdrukking willen laten komen. Eigenlijk willen ze zo laten zien wie ze zijn of zijn geworden.
Dat is natuurlijk niet iets wat van de ene op de andere dag plaatsvindt, kunstenaars zijn vaak hun hele leven op zoek naar manieren om hun kunstwerken zo weer te geven dat ze passen bij hoe ze zich als persoon in de wereld ontwikkelen. Het is als het ware een “levenspad” en op die manier ook een Levenskunst.

De metafoor van de Weg en Levenskunst Basis

Levenskunst als gids

Dat proces gaat natuurlijk niet altijd even makkelijk en ze zullen ook regelmatig te maken hebben met tegenslag. Maar door altijd vol te houden, leren ze ook om daarmee om te gaan en niet met de omstandigheden te vechten, maar soepel mee te gaan met datgene wat er in hun leven gebeurt. Dit is een kenmerk wat eigenlijk alle levenskunsten gemeen hebben, ze kunnen je leren om om te gaan met fijne dingen van het leven, maar ze kunnen je ook helpen om moeilijke periodes in je leven te overwinnen.

Levenskunst Nederland zal in de nabije toekomst allerlei workshops en cursussen organiseren, waardoor je nader kennis kunt maken met verschillende disciplines in de beeldende kunst.

Hier zie je bijvoorbeeld een werk van Mark Verdoes, beeldend kunstenaar te Wageningen. Mark laat zich in zijn werk inspireren door verschillende levensbeschouwelijke/filosofische stromingen. De serie “Zhuang Zi Dialogue” is daar een goed voorbeeld van en de werken hieruit nemen ons mee in de diepten van de Daoistische levenskunst. Meer afbeeldingen van deze boeiende kunstenaar zijn te vinden op zijn website.

mark-verdoes-380-0