Levenskunst Aikido – De vredeskunst

Altijd al een krijger willen worden?

Aikido stamt oorspronkelijk af van de eeuwenoude zwaardkunst van de samoerai, de Japanse, middeleeuwse krijgsheren, die leefde volgens een strenge erecode, de Bushido. Tegenwoordig is het een dynamische en elegante krijgskunst en levenskunst geschikt voor mensen van alle leeftijden. In Aikido maak je geen gebruik van spierkracht, maar probeer je door handige, vreedzame technieken de partner uit balans te brengen en vervolgens weg te werpen of te controleren. Je leert als het ware met de partner mee te bewegen in plaats van met hem te vechten.
Dit oefen je door een strategisch rollenspel, waarbij ieder om beurten 4 x de aanvaller is en 4 x degene die de techniek uitvoert.

Belangrijk is dat Aikido geen enkele notie van winst of verlies kent, er is dus geen competitie en er zijn geen wedstrijden. In Aikido kennen we geen verliezers, iemand die Aikido beoefent is altijd een winnaar!!

Op deze manier leer je stevig in je schoenen te staan en soepel met alle dingen (positief of negatief) in je leven om te gaan, zodat je minder last zult hebben van stress en andere vervelende zaken.

De lessen Levenskunst Aikido wordt binnen onze stichting verzorgd kunt u voor meer info terecht op de website van Aikido Centrum Leiden

Neem eens contact op en doe eens een gratis proefles mee!

Een Aikido seminar bij Aikido Centrum Leiden.

Hier zijn wat artikelen om eens door te nemen:
Levenskunst als gids
De metafoor van de Weg en Levenskunst Basis
Aikido als levenskunst