Beeldende Kunst

Altijd al willen werken aan zelf-expressie, dan zijn onze cursussen op het gebied van de beeldende kunst iets voor jou! We bieden kennismakingen met creatieve uitingen in verschillende disciplines, van tekenen tot collages en van aquarel tot aan beeldhouwen.

Als je je een beetje verdiept in de kunst, dan zal je er achter komen, dat het niet alleen een beetje knutselen is met verschillende manieren, maar dat de echte kunstenaars werk maken vanuit een bepaalde visie en die graag in hun werk tot uitdrukking willen laten komen. Eigenlijk willen ze zo laten zien wie ze zijn of zijn geworden.
Het vormgeven van zo’n (levens)visie behoort dan ook bij deze disciplines en dat geeft je de gelegenheid om gaande weg met een nieuwe blik nar je eigen leven te kijken en daarin nieuwe, mooi dingen te ontdekken!
Dat is natuurlijk niet iets wat van de ene op de andere dag plaatsvindt, kunstenaars zijn vaak hun hele leven op zoek naar manieren om hun kunstwerken zo weer te geven dat ze passen bij hoe ze zich als persoon in de wereld ontwikkelen. Het is als het ware een “levenspad” en op die manier ook een Levenskunst.

De metafoor van de Weg en Levenskunst Basis

Levenskunst als gids

Dat proces gaat natuurlijk niet altijd even makkelijk en ze zullen ook regelmatig te maken hebben met tegenslag. Maar door altijd vol te houden, leren ze ook om daarmee om te gaan en niet met de omstandigheden te vechten, maar soepel mee te gaan met datgene wat er in hun leven gebeurt. Dit is een kenmerk wat eigenlijk alle levenskunsten gemeen hebben, ze kunnen je leren om om te gaan met fijne dingen van het leven, maar ze kunnen je ook helpen om moeilijke periodes in je leven te overwinnen.

Levenskunst Nederland start binnenkort allerlei workshops en cursussen, waardoor je nader kennis kunt maken met verschillende disciplines in de beeldende kunst.