Tai Chi/Chi Kung

Slowfood for body and mind

Misschien heb je ze wel eens gezien…. een groep mensen die gezamenlijk in een park of aan het strand hele langzame bewegingen aan het maken waren. Iets waarover je je eerst verbaasde, maar later afvroeg wat het nut daarvan zou zijn en waarom die mensen dat deden in plaats van allerlei flitsende acties…. De kans is groot dat je dan getuige bent geweest van de beoefening van een van de Chinese bewegingskunsten Tai Chi of Chi Kung. Deze disciplines zijn bewegingskunsten oorspronkelijk afkomstig uit China en maken deel uit van de zgn. Daoistische levensvisie.
Levenskunst als gids
Door deze vormen te beoefenen, kun je bijvoorbeeld beter in balans komen met jezelf en je omgeving en wordt het makkelijker om in moeilijke omstandigheden het hoofd koel te houden en beter voor jezelf op te komen.
Hieronder vind je een voorbeeld van zo’n Tai Chi vorm. Als je het een keer wilt proberen, dan kan je altijd contact opnemen via de link van Tai Chi/Chi Kung Leiden onderaan de tekst. Misschien tot ziens!

Yang vorm door Marc Jongsten van Tai Chi Leiden.

De nieuwe cursussen bij Tai Chi/Chi Kung Leiden starten weer in de eerste week van september 2017. Kijk voor de details op de website van Tai Chi/Chi Kung Leiden

Wil je meer weten? Vul hier het formulier in en dan nemen we zsm contact met je op.